NEULEKILPAILU


Jaalan Kädentaitajat ry järjestää neulekilpailun yhdessä Verlan Tapahtumat ry:n ja Jaalan kirkonkylän kyläyhdistys ry:n kanssa. Kilpailu on avoin kaikille ikään ja asuinkuntaan katsomatta, ja sen tarkoituksena on ilmentää jotain Jaalaan tai jaalalaisuuteen liittyvää.

Työt arvioi raati, jonka kokoonpano julkistetaan huhtikuussa 2024. Kilpailun voittanut neulepaita/sukkamalli ja -ohje julkaistaan Jaalan Kädentaitajien kotisivulla kaikille avoimesti saataville. Villapaitasarjan ensimmäinen palkinto on 300 euroa ja villasukkasarjan vastaava on 100 euroa. Kilpailun järjestäjä voi jakaa myös pienempiä palkintosummia ja/tai kunniamainintoja.

Kilpailutyöt ja -ohje tulee toimittaa 10.4.2024 mennessä Jaalan TILKKUun. Voittajat ratkaistaan huhtikuussa 2024, ja kilpailun tulosten julkistustapahtuma ja kilpailutöitä esittelevä muotinäytös järjestetään 1.5.2024 Verlan Vappu -tapahtumassa. 

Jaala-aiheisen neulekilpailun säännöt

Osallistumisehdot

 1. Neulekilpailu on avoin kaikille, riippumatta asuinkunnasta.
 2. Kilpailussa on kaksi sarjaa: "Villapaitasarja" ja "Villasukkasarja".
 3. Neulepaidan/sukkien suunnittelussa tulee ilmentää jotain Jaalaan ja/tai jaalalaisuuteen liittyvää.
 4. Kilpailuun osallistujien tulee valmistaa M-kokoinen neulepaita/38-40 koon sukat, riippuen siitä, mihin sarjaan osallistuu. Työhön tulee myös liittää mahdollisen mallikerran ruutupiirros ja neuleohje materiaalitietoineen.
 5. Anna työllesi nimi. Laita omat tietosi (nimi, puhelin, sähköposti) suljettuna kirjekuoreen ja merkitse sen päälle kyseinen työn nimi, joka toimii myös nimimerkkinäsi. Kiinnitä kuori valmiiseen neuleeseen.
 6. Valmistettaviin neuleisiin tulee käyttää pääosin luonnonmukaisia materiaaleja esim. villa, puuvilla, silkki yms. Myös sekoitelangat sallitaan.
 7. Neuleiden tulee olla käsin neulottuja.
 8. Työt arvioidaan raadin toimesta. Raati hylkää ideat, jotka ovat tuotesuojattuja tai jotka voidaan tunnistaa jo julkaistuiksi ohjeiksi. Raadin kokoonpano julkistetaan huhtikuussa 2024.
 9. Kilpailun voittanut neulepaita/sukkamalli ja -ohje julkaistaan Jaalan Kädentaitajien kotisivuilla (jaalankadentaitajat.fi) kaikille avoimesti saataville. Ohjeet ovat jaossa myös Jaalan ja Verlan TILKKU-puodeissa.
 10. Osallistumalla kilpailuun hyväksyt, että kilpailun tulokset, neulemallisi kuva ja nimesi voidaan julkaista kilpailun ratkettua verkkosivustoilla ja sosiaalisessa mediassa sekä antaa julkaistavaksi vastikkeetta kumppaneiden kanavissa tai medialle.
 11. Voittajatyön suunnittelija/tekijä sitoutuu luovuttamaan neuleohjeen tekijänoikeudet järjestävälle taholle (Jaalan Kädentaitajat ry) erikseen laadittavalla sopimuksella.
 12. Työt palautetaan tekijälle kilpailun ratkettua. Tai ne voi lahjoittaa yhdistykselle myyntiin tai lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen.

Palkinnot

 • Villapaitasarjan 1. palkinto on 300 € 
 • Villasukkasarjan 1. palkinto on 100 €

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden jakaa myös pienempiä palkintosummia ja/tai kunniamainintoja.

Rahapalkinto on verotettavaa tuloa. Kilpailun järjestäjä ilmoittaa voittajan henkilötiedot verottajan tulorekisteriin. Voittosumman maksamisen ehtona on se, että voittaja toimittaa maksajalle verokorttinsa. Voittaja itse vastaa voittosumman ilmoittamisesta omassa veroilmoituksessaan.


Kilpailun vaiheet

 • Kilpailu julistetaan Verlan joulu -tapahtumassa 26.11.2023 Verlassa.
 • Kilpailutyöt ja -ohje tulee toimittaa 10.4.2024 mennessä osoitteeseen: 

     Jaala neulekilpailu

     Jaalan TILKKU

     Jaalantie 97

     47710 Jaala

     puhelin: 045 264 2990

 • Kilpailun voittaja ratkaistaan huhtikuussa 2024, ja voittajille ilmoitetaan tulokset henkilökohtaisesti. 
 • Kilpailun tulosten julkistustapahtuma ja muotinäytös kilpailuun osallistuvista töistä järjestetään 1.5.2024 Verlan Vappu -tapahtumassa.